Ce au în comun dinozaurii și morile de vânt?

Derulează în jos pentru a afla

Toate astea
se aflau la Nisporeni,

dar în vremuri diferite

Dinozaurii aveau acces la apă curată și mâncare ecologică

Morile de vânt au fost construite din cauza câmpiei deluroase și a vântului puternic

Ai știut că moara de vânt este simbolul Nisporeniului?

Odată, în pitorescul oraș Nisporeni, locuiau două familii sărace. Erau atât de sărace, încât nici măcar nu-și puteau permite să cumpere o pâine. Ele mereu își doreau să-și îmbunătățească traiul și să nu mai sufere de foame.

Într-o zi, când familiile hoinăreau prin pădure în căutarea hranei, au dat de o moară veche și părăsită. La prima vedere părea că nu lucra de mult timp. Însă, deodată au simțit că din direcția morii venea o aromă plăcută de pâine proaspătă.

Oamenii s-au apropiat de moară și au bătut la ușă. Din interiorul morii a răsunat o întrebare: „Ce vreți, prietenii mei?". Ei au răspuns că au nevoie de pâine. Și atunci vocea din moară le-a spus: „Intrați și luați atâta făină de cât aveți nevoie".

Oamenii au fost uimiți de bunătatea morii magice. Au luat făina și au copt cea mai delicioasă pâine pe care au mâncat-o vreodată.

La scurt timp, alți locuitori ai orașului Nisporeni au aflat de moara care îi poate ajuta în vremuri grele și veneau de fiecare dată pentru ajutor. De atunci, Moara Magică a devenit principalul simbol al bunătății și dreptății în Nisporeni, devenind principala sursă de făină și pâine pentru locuitorii orașului.

Itinerare în Nisporeni

Ți-am pregătit un plan cu călătorii pentru două zile. Poți să parcurgi un itinerar sau pe ambele

1. Călătoria cu mașina

Îți recomandăm să începi cu acest itinerar dacă dorești să rămâi pe noapte în regiune. Traseul este potrivit pentru cei care doresc să se plimbe cu mașina prin locuri frumoase și să viziteze atracții turistice ale regiunii, inclusiv cel mai înalt punct din Moldova.

2. Drumeție pentru întreaga familie

Acesta este primul traseu de hiking din Moldova creat conform standardelor europene. În timpul plimbării, vei avea ocazia să admiri orașul de la înălțimea zborului de pasăre. Traseul durează aproximativ patru ore. Nivelul de dificultate este ușor.

Cum aceasta funcționează?

Este simplu. Vei primi itinerarul direct pe telefon și vei putea călători liber, fără ca să pierzi timp căutând informații despre locurile turistice

Alege itinerarul care îți place

Apasă butonul „Deschide" și obține itinerarul pe telefon

Călătorește împreună cu persoanele apropiate

1.
2.
3.

Ce vei obține?

Fiecare itinerar conține:

Un traseu bine gândit cu geolocații exacte

Fotografii captivante din locurile pe care le vei vizita

Descrierea locurilor și recomandări utile

Photo by Kolya
Photo by Jacob
Hai la Nisporeni
Ce spun utilizatorii
  • Dana Untura
    Mi-a placut foarte mult experienta! Itinerarul a fost conform asteptarilor, chiar mai bun. Tare bun serviciu! la sigur mai revin!
  • Diana Ivanov
    Mie îmi place să călătoresc dar nu prea o duc bine cu planificatul. Obosisem de aceleași locații din Moldova pe care le cunoaște toată lumea și aici voi pur și simplu m-ați salvat.
  • Misha Grossu
    Foarte util! Chiar cautam asa ceva în turismul nostru și în sfârșit am găsit!..chiar mai mult de cât ma așteptăm! Felicitări Teleportravel!
Întrebări frecvente
Nu. Aceste itinerare le poți parcurge pe cont propriu oricând dorești. Platforma este disponibilă 24/7. Fiecare itinerar conține informații detaliate despre fiecare locație.
Hai la Nisporeni
Proiectul a fost implementat cu sprijinul Primăriei Nisporeni.

Design de ilustrație Vera Borcuta
Content & Copywriting Jenya Iacunina
Traducerea textului Liubomir Guțu
Iconite Freepik - Flaticon
2023 © Teleportravel.
Toate drepturile rezervate.
Made on
Tilda